Kezdjük az alapoktól: a rendszeres vitaminbevitel fontosságát nem lehet eléggé hangsúlyozni – a zsírban oldódó vitaminok felszívódásához pedig zsiradékra van szükség. Ezért a Floriol VITAMINS három zsírban oldódó vitaminnal (A-, D-, és E-) is táplál*, amivel támogatja az immunrendszered működését, és hozzájárul csontjaid védelméhez, valamint a bőröd normál állapotának fenntartásához.
Floriol Vitamins
A rendszeres vitaminbevitel fontosságát nem lehet eléggé hangsúlyozni. Ezért a Floriol VITAMINS három zsírban oldódó vitaminnal (A-, D-, és E-) egyaránt táplál, amivel támogatja az immunrendszered működését, és hozzájárul csontjaid védelméhez, valamint a bőröd normál állapotának fenntartásához.
- Az A-vitamin szerepet játszik a sejtek differenciálódásában és hozzájárul a bőr normál állapotának fenntartásához.
- Az A- és E-vitamin hozzájárul az immunrendszer normál működéséhez.
- A D-vitamin pedig részt vesz a sejtosztódásban és a normál csontozat fenttartásában.
- Fogyaszd a kiegyensúlyozott és változatos étrend, valamint az aktív életmód részeként – az étolajok és egyéb zsiradékok ennek csak egy összetevője.
- A Floriol VITAMINSétolajat bátran használhatod főzéshez, sütéshez, salátákhoz, pácoláshoz és öntetek készítéséhez is.
- Fontos, hogy a sütési hőmérséklet ne haladja meg a 175 °C-ot.
- A palack 50%-ban újrahasznosított műanyagból készül.
- Címkéink FSC tanúsítvánnyal rendelkeznek, ami igazolja, hogy alapanyaguk fenntartható erdőgazdálkodásból származik.
- A szabályozható olajhasználat érdekében a palackot adagolást segítő kupakkal láttuk el.
![]()
Mit kell tudni a zsírban oldódó vitaminokról?
Az A-, E-, D-vitamin a zsírban oldódó vitaminok közé tartozik. A zsírban oldódó vitaminok táplálékból való felszívódásához elengedhetetlenek a zsiradékok, de például az epesavak termelődéséhez, és bizonyos hormonok előállításához szintén fontosak. A test zsírraktárai a mechanikai hatásoktól is védik a belső szerveket, valamint jó hőszigetelő tulajdonságuk folytán szükség van rájuk – mértékkel persze – a testhőmérséklet szabályzásához.
A zsír a legnagyobb energiát képviselő tápanyagunk, és egyben jól raktározható energiaforrásunk. Mint ahogyan a legtöbb növényi étolaj, így a napraforgó étolaj is a „jó” zsírok közé tartozik, mert nagy arányban tartalmaz egyszeresen és többszörösen telítetlen zsírsavakat. Általánosságban javasolható, hogy az energiabevitel 15-30%-a származzon a zsírok energiájából. Egy szemléletes példával élve egy evőkanál olaj kb. 10 g, ami 90 kcal energiát tartalmaz, amely egy felnőtt ember napi átlagos energiabevitelének megközelítőleg 4-5 %-a; tehát az ajánlott zsíradékbelvitel napi 3-6 evőkanál étolajnak felel meg.
* Általános tápérték
| 100 ml temékben | 1 evőkanál (10 g) termékben | |
| A-vitamin (NRV%**) | 1104 µg (138%**) | 120 µg (15%**) |
| D-vitamin (NRV%**) | 6,9 µg (138%**) | 0,8 µg (16%**) |
| E-vitamin (NRV%**) | 74 mg (616%**) | 8,0 mg (66%**) |
**A napi beviteli referenciaérték (NRV) %-a, felnőttek számára
