Floriol Salads

Nem lehet eléggé hangsúlyozni, hogy egy jó salátának az öntet a lelke. 
A különböző friss és finom önteteknek pedig a Floriol SALADS extra szűz olívaolaj.

Salads
Salads

Kezdjük az alapoktól: a friss, zöldséges fogások és a hozzájuk passzoló, egyszerű, de nagyszerű öntetek az kiegyensúlyozott étrend alappillérei. Egy ízletes saláta vagy egy házi készítésű humusz például kiváló lehetőség arra, hogy beépítsétek az extraszűz olívaolajat a mindennapokba.

Floriol SALADS közvetlenül az olajbogyókból, kizárólag mechanikai eszközökkel előállított olaj, amely első osztályú alapanyagot biztosít változatos étrendetekhez és újfajta, tudatosabb ételeitekhez.

Jótékony hatások
Jótékony hatások
  • Az olívaolajban található polifenolok hozzájárulnak a szabad gyökök által kiváltott oxidatív stressz csökkentéséhez.
  • Az olívaolajokban természetes módon megtalálható telítetlen zsírsavakkal is táplál.
  • Fogyaszd a kiegyensúlyozott és változatos étrend, valamint az aktív életmód részeként – az étolajok és egyéb zsiradékok ennek csak egy összetevője.  
Használat a konyhában
Használat a konyhában
  • Kiválóan alkalmas mediterrán jellegű ételek készítéséhez; elsősorban salátákhoz, zöldségekhez, öntetekhez, majonézhez és különböző hideg ételekhez ajánlott.
  • A Floriol SALADS olívaolajat ne hevítsd (120 °C-t meghaladóan), mert nagy szabadzsírsav- és viasztartalma miatt erősen oxidálódik, illetve megég, így az eredmény egy avas ízű, büdös, égett, keserű étel lenne.
Korszerű csomagolás
Korszerű csomagolás
  • Sötét üvegű csomagolása védi a terméket az oxidációtól, a kupak kialakítása pedig segíti az olaj könnyed, kényelmes kiöntését.

vitamin-icon.png

Mit kell tudni az extraszűz olívaolajról?

A mediterrán országok ízvilága rendkívül változatos, de az olívaolaj mindennapi étkezésük részét képezi, legyen szó salátákról, grill húsokról, vagy akár egy ízletes leves elkészítéséről. Az itt élők már évezredek óta ismerik a „folyékony aranynak” is nevezett, karakteres ízéről ismert olajat, mely amellett, hogy minden ételnek sajátos, különleges ízt ad, több olyan tulajdonsággal is rendelkezik, melyek jótékony hatással vannak az egészségre.

Mindenképpen szükséges szót ejteni a különböző olívaolajokról, illetve azok felhasználásáról.

A legismertebb és talán legtöbbet emlegetett típus az extraszűz olívaolaj, mely valóban az étolajok királynője. Különlegessége abban rejlik, hogy az olívabogyókat a közvetlenül szüretelésük után (de legkésőbb 24 órán belül) préselik, így a bogyó megőrzi értékes összetevőit. Ezután az olívaolajat szűrik, annak érdekében, hogy az esetleges mag- vagy gyümölcsmaradványok, egyéb szennyező részecskék, valamint a természetes viaszok egy része ne kerüljön a palackba, így növelve a késztermék eltarthatóságát. Az így készült extraszűz olívaolaj karakteres ízének köszönhetően kiváló alapanyaga salátáknak, önteteknek, de tökéletes egyéb hideg ételek elkészítéséhez is. Sütéshez azonban – nagy szabadzsírsav- és viasztartalma miatt – az extraszűz olívaolaj nem alkalmas, mert ezek a komponensek hevítve erősen oxidálódnak, ill. megégnek; az eredmény avas ízű, büdös, égett, keserű étel lenne.

Az extraszűz olívaolajok természetüktől fogva gazdagok egyszeresen telítetlen zsírsavakban, azonban ennél sokkal fontosabb, hogy néhány természetes összetevőjük igazán különlegessé teszi őket. Ilyen összetevők a polifenolok, melyekből az extraszűz olívaolajok akár 5%-nyit is tartalmazhatnak. A polifenolok igen jó antioxidánsok; jól megkötik az oxidatív szabad gyököket, így valamennyire védik a vér- és érsejteket a túlzott káros oxidációtól.

További termékeink
Vitamins
Vitamins
Omega+
Omega+
Active
Active
Cooking
Cooking
Link a vágólapra másolva
Sütibeállításokkal kapcsolatos információk

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet.

Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.