Floriol Omega+

Nem lehet eléggé hangsúlyozni, hogy a kiegyensúlyozott táplálkozáshoz elengedhetetlen az esszenciális zsírsavak fogyasztása. Ezért a Floriol OMEGA+ omega-3, -6 és -9 zsírsavakkal járul hozzá a normál koleszterinszinted fenntartásához már a főzés alapjaitól kezdve.**

Omega+
Omega+

Kezdjük tehát az alapoktól: az emberi test nem tud előállítani bizonyos zsírsavakat, mint az omega-3 és -6, így ezeket folyamatosan pótolnunk kell. A Floriol OMEGA+ kevert étolaj (70% repce, 30% napraforgó), ami természetes forrása az omega-3, -6 és -9 zsírsavaknak. Segít a kiegyensúlyozott étrend kialakításában, és támogatja a szív- és érrendszer megfelelő működését.*

Jótékony hatások
Jótékony hatások
  • A repceolajnak köszönhetően az omega-3 és -6 aránya kedvező (1:3). A telített zsírok helyettesítése telítetlen zsírsavakkal hozzájárul a normál koleszterinszinthez.**
  • Az omega-3 zsírsavak főként tengeri halakban és bizonyos növényi olajokban – például repce- és lenmagolajban – találhatók.
  • Fogyaszd a kiegyensúlyozott és változatos étrend, valamint az aktív életmód részeként – az étolajok és egyéb zsiradékok ennek csak egy összetevője.
Használat a konyhában
Használat a konyhában
  • A Floriol OMEGA+ étolajat bátran használhatod főzéshez, sütéshez, salátákhoz, pácoláshoz és öntetek készítéséhez is.
  • Fontos, hogy a sütési hőmérséklet ne haladja meg a 175 °C-ot.
  • A palack 50%-ban újrahasznosított műanyagból készül.
  • Címkéink FSC tanúsítvánnyal rendelkeznek, ami igazolja, hogy alapanyaguk fenntartható erdőgazdálkodásból származik.
  • A szabályozható olajhasználat érdekében a palackot adagolást segítő kupakkal láttuk el.

vitamin-icon.png

Mit kell tudni az omega-3, -6 és -9 zsírsavakról?

Az omega-3 és omega-6 zsírsavak fontos összetevői a sejtmembránnak, azaz megfelelő működésének biztosítása révén az egészség megőrzésében fontos szerepet játszanak, valamint segítenek a normál koleszterinszint fenntartásában. Az emberi szervezet képes a legtöbb számára szükséges zsírsav előállítására, nem tudjuk azonban előállítani többek között az omega-6 (linolsav) és az omega-3 (alfa-linolénsav) zsírsavakat, melyeket ezért esszenciális zsírsavaknak nevezünk.

Az omega-3 zsírsavak természetes forrásai a tengeri halak, kagylók és egyéb tenger gyümölcsei, valamint bizonyos növényi olajok (pl. – többek között – a repce-, a szója-, a dió-, és a lenmagolaj); ezek a növényi olajok ugyanis az omega-3 zsírsav kimondottan jó forrásának számítanak.

Az omega-9 zsírsavak egyszeresen telítetlen zsírsavak, melyek hosszú távon hozzájárulnak a szív- és érrendszer egészségéhez és a normál koleszterinszint fenntartásához.

* Általános tápérték

  100 ml temékben 1 evőkanál (10 g) termékben
Omega-3 zsírsav (alfa-linolénsav; ALA) 4,1 g 0,5 g
Omega-6 zsírsav (linolsav; LA) 14 g 1,5 g
Omega-9 zsírsav (olajsav) 64 g 7 g

**A kedvező hatás napi 2 g alfa-linolénsav (ALA; omega-3 zsírsav) és 10 g linolsav (LA; omega-6 zsírsav) fogyasztásával érhető el (mintegy 7 evőkanál Floriol étolaj).

További termékeink
Vitamins
Vitamins
Active
Active
Salads
Salads
Cooking
Cooking
Link a vágólapra másolva
Sütibeállításokkal kapcsolatos információk

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet.

Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.