Kezdjük az alapoktól: a megfelelő K-vitamin bevitel elengedhetetlen az egészség megőrzéséhez. A K-vitamin elsősorban a normál véralvadáshoz szükséges, emellett fontos szerepet játszik a csontozat egészségének fenntartásában is. Hosszú távon a megfelelő bevitel hozzájárulhat a csontok erősségéhez, így az általános jólléthez, ezért érdemes tudatosan odafigyelni rá a mindennapi étrendünkben.
- A Floriol ACTIVE 100% repceétolaj, természetes forrása az omega-3 zsírsavaknak és a K-vitaminnak. Egy evőkanálnyi a napi omega-3 szükséglet közel harmadát fedezi.
- A K-vitamin fontos a normál csontozat és a véralvadás fenntartása érdekében. Az omega-3 pedig segít megőrizni a szív- és érrendszer egészségét.
- Fogyaszd a kiegyensúlyozott és változatos étrend, valamint az aktív életmód részeként – az étolajok és egyéb zsiradékok ennek csak egy összetevője.
- A Floriol ACTIVE étolajat bátran használhatod főzéshez, sütéshez, salátákhoz, pácoláshoz és öntetek készítéséhez is.
- Fontos, hogy a sütési hőmérséklet ne haladja meg a 175 °C-ot.
- A palack 50%-ban újrahasznosított műanyagból készül.
- Címkéink FSC tanúsítvánnyal rendelkeznek, ami igazolja, hogy alapanyaguk fenntartható erdőgazdálkodásból származik.
- A szabályozható olajhasználat érdekében a palackot adagolást segítő kupakkal láttuk el.
![]()
Mit kell tudni a zsírban oldódó vitaminokról?
Az A-, E-, D-vitamin a zsírban oldódó vitaminok közé tartozik. A zsírban oldódó vitaminok táplálékból való felszívódásához elengedhetetlenek a zsiradékok, de például az epesavak termelődéséhez, és bizonyos hormonok előállításához szintén fontosak. A test zsírraktárai a mechanikai hatásoktól is védik a belső szerveket, valamint jó hőszigetelő tulajdonságuk folytán szükség van rájuk – mértékkel persze – a testhőmérséklet szabályzásához.
A zsír a legnagyobb energiát képviselő tápanyagunk, és egyben jól raktározható energiaforrásunk. Mint ahogyan a legtöbb növényi étolaj, így a napraforgó étolaj is a „jó” zsírok közé tartozik, mert nagy arányban tartalmaz egyszeresen és többszörösen telítetlen zsírsavakat. Általánosságban javasolható, hogy az energiabevitel 15-30%-a származzon a zsírok energiájából. Egy szemléletes példával élve egy evőkanál olaj kb. 10 g, ami 90 kcal energiát tartalmaz, amely egy felnőtt ember napi átlagos energiabevitelének megközelítőleg 4-5 %-a; tehát az ajánlott zsíradékbelvitel napi 3-6 evőkanál étolajnak felel meg.
* Általános tápérték
| 100 ml temékben | 1 evőkanál (10 g) termékben | |
| K-vitamin NRV%** | 74 µg (99%**) | 8,1 µg (11%**) |
**A napi beviteli referenciaérték (NRV) %-a, felnőttek számára
