Pestós lazac fehérbab gratinnal

Könnyed babos étel, amely selymességével kiválóan kiegészíti a lazac karakterét. 

1050 kCal / adag
Hozzávalók
  • 800 g fehérbab (konzerv)
  • 2 ek Floriol Active étolaj
  • 1 vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 500 g tejszín
  • 200 g gruyere sajt
  • friss kakukkfű
  • só, bors

 

  • 100 g vörös pesto
  • 4x180 g bőr nélküli lazac filé
  • só, bors
  • 30 g friss petrezselyem

Elkészítés

  1. Melegítsétek elő a sütőt 190 fokra.
  2. Hevítsetek Floriol Active étolajat magas falú fazékban, majd futtassátok meg benne az apróra vágott hagymát, fokhagymát. Ha már megpirultak, öntsétek fel a tejszínnel és adjátok hozzá a leöntött, lecsepegtetett fehér babot is. Sózzátok, borsozzátok ízlés szerint. Morzsoljatok rá friss kakukkfüvet, majd forraljátok fel.
  3. Kenjetek ki kanálnyi Floriol Acive étolajjal közepes méretű hőálló üveg tálat, vagy tepsit. Öntsétek bele a tejszínes fehérbabot, majd keverjétek el a lereszelt gruyere sajttal. Végül szórjátok meg alaposan a zsemlemorzsával, és tegyétek az előmelegített sütőbe. Süssétek készre 25-30 perc alatt, amikor már ropogósnak tűnik a gratin széle.
  4. Tisztítsátok meg a lazac filéket. Kenjétek be alaposan vörös pestóval, majd helyezzétek őket egy Floriol Active étolajjal enyhén kikent tepsibe. Tegyétek az előmelegített sütőbe és 13-14 perc alatt süssétek készre.
  5. Tálaljátok a krémes-ropogós gratinnal és friss petrezselyemmel a pirult pestos lazac szeleteket!

Tippek

  • Tálaláskor facsarjatok pár csepp citromlevet a halakra!
  • Száraz babból is elkészíthetitek: áztassátok be a babot előző este, majd a hagymás-fokhagymás lepirítást követően főzzétek félpuhára bőséges mennyiségű vízben 45-50 perc alatt. Ekkor öntsétek le a vizet és folytassátok a bab főzését a tejszínben. Végül a sütés közben fog teljesen megpuhulni.
  • 1-2 teáskanálnyi édeskömény maggal is feldobhatjátok a fehérbab gratint.

Allergének

  • laktóz, glutén, hal
Hasonló receptek
Csirke korma rizzsel
Főétel
Csirke korma rizzsel
Farfalle saláta füstölt pisztránggal
Főétel
Farfalle saláta füstölt pisztránggal
Cukkini lasagne
Főétel
Cukkini lasagne
Link a vágólapra másolva
Sütibeállításokkal kapcsolatos információk

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet.

Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.